zondag 27 maart 2011

Niet aanraken a.u.b, het werk is extreem kwetsbaar

Folker de Jongs danseres bij Theodoor Gilissen"We hebben het  verknald voor de hele sector" aldus een ING bankier, afgelopen donderdag in het FD. Ik las  het  onderweg naar weer een KIS Courseday. Dit keer op de prachtige locatie van Private Bank Theodoor Gilissen in Amsterdam.


Bankiers, ook bij ING zijn het er over eens dat de banken weer terug bij af zijn wat betreft het maatschappelijk vertrouwen....


Dan kijk je anders naar het prachtige werk van Folkert de Jong wiens danseres prachtig stond opgesteld in de entree hal bij TG.
De titel( niet meer helemaal zeker) was in de trant van: "take eight, the practise".


Bankieren: het is en blijft balanceren, herstel van vertrouwen zal nog heel lang op zich laten wachten als er alleen maar naar de regels wordt geleefd, en niet naar de geest van goed rentmeesterschap. Hoeveel takes?


Bankiers en kunst: voor beide lijkt ineens te gelden:


Jan Coen Balt; director Private Banking van TG ging met ons "Kissers" in gesprek over welke toegevoegde waarde kunstenaars hebben in processen rondom het herladen van vertrouwen. Veel! Zo werd al snel duidelijk. Kunstenaars en bankiers hebben veel overeenkomstig volgens Jan Coen.
Voor het eerst hoorde ik een bankier praten vanuit een positie náást een client ipv er tegenover.
Wij bankiers helpen dromen te realiseren.....Maar dienen daarbij niet de realiteit uit het oog te verliezen.


Volgens mij snappen ze het wel bij TG, maar het blijft natuurlijk lastig om na een zinnig en krachtige samenwerking met een kunstenaar ( zie de site van Art Partner met het Vertrouwen Verbeeld project van Heidi Linck)de waan van de dag dan buiten de deur te houden. Want hoe borg je de ervaringen uit zo'n traject blijvend in een organisatie? Ik denk dat we er met een eenmalig traject niet zo maar zijn. Tijd is wat er nodig is. Tijd om fundamenteel ander gedrag én denken te veranderen.


Ik kan nog jaren vooruit in mijn atelier met dit thema....Geen opmerkingen:

Een reactie posten