donderdag 1 april 2010

Vertrouwen we op beeld of taal?In between our lines, nog onversneden


Waar koersen we op bij vertrouwen?
Buikgevoel, feiten, de groep, de geschiedenis, de krant?Afgelopen dinsdag in Amsterdam bij Theodoor Gilissen was GEWELDIG!


Zo zou het moeten zijn! Oprechte en gelijkwaardige interactie tussen twee zo heel verschillende werelden.


In 3 x 30 minuten nam ik een groep mensen (veelal financials en aanverwanten) mee in mijn denkwereld.
Uiteraard presenteerde ik het 1e deel van het werk In beween our Lines. Het gaat spannend worden in mijn mailbox! Hoeveel foto's van werk komt er, ingelijst, terug?


Maar daarna was het de beurt aan de bankiers zelf om te kijken naar mijn tekeningen en er , indien ze er waren, vragen over stellen.
Nou vragen genoeg bleek.
En wat volgde was zó ontzettend royaal! Er ontstonden wisselgesprekken tussen de gasten zelf. al reflecterend werd er gemijmerd, hardop getwijfeld, verbaast opnieuw gekeken en gepraat! Gepraat met elkaar!
En dat alles via de omweg van de kunstwerken. De discussie werd echt intenser wanneer ik mijn werk toelichte. Wederom bleek dat mensen soms een zetje nodig hebben om beter in een werk te komen. En daardoor enthousiast te worden. Toelichten is voor mij iets wezenlijk ánders is dan uitleggen!) Doordat ik de gasten meenam in mijn reis, kreeg ik ook zelf weer, door de reacties nieuwe invalshoeken te zien op mijn werk.


Zo moet het zijn. Kunstenaars niet aan de zijlijn, maar te midden van dat gene wat hen beweegt en midden in de discussie.


En laten we (de kunstenaars)  bij deze ophouden onze mond te houden over wat ons beweegt. Laat de ander dichtbij komen. Vertel wat jou fascineert. Leg niet uit, maar licht toe!

1 opmerking:

  1. Prachtige afsluiter!
    Mag ik je uitnodigen om wat jou beweegt en fascineert toe te lichten bij www.TRendsFormers.org?

    BeantwoordenVerwijderen