maandag 14 december 2009

WAAROM NIET METEEN BEGINNEN

http://www.draw-international.comWanneer is het een goed moment om een blog te beginnen? Na een hele middag de mogelijkheden te hebben onderzocht om een blog te starten, staat nu alles eindelijk in de steigers. Trial en error. Dat bleek wel!
Maaarrr, volgens mijn Mac en meneer Google ben ik klaar. En nu dan?
Wachten tot er iets gebeurt waarover ik wil gaan schrijven? Iest groots? iest meeslepends en vooral unieks?
Want ja, dat is toch zo belangrijk voor een kunstenaar, groots en meeslepends.

Ik begin gewoon NU!

Kan ik een beetje warmdraaien voor waarom ik werkelijk mijn blog wil gaan schrijven; Mijn verblijf in DRAWINTERNATIONAL. Een artist in residence in Caylus, Zuid Frankrijk aankomende februari
kijk maar eens op /http://www.draw-international.com

Een hele maand alleen maar tekenen in een mooi atelier. Me in alle rust concentreren op het project wat ik begin dit jaar met Art Partner ben gestart; Vertrouwen verbeeld.http://www.art-partner.nl/
Een super mooi voorbeeld van een project waarin kunstenaars van grote toegevoegde waarde zijn gebleken in de discussie met financiële instellien naar aanleiding van de crisis.

Later hierover zéker meer.
Maar mijn verlangen om dit proces van het afgelopen jaar uit te werken in rust deed me zoeken naar een werkplek buiten Nederland. Voor afstand en refelctie moet je ook daadwerkelijk afstand nemen tenslotte.

WANT: WAAROM DEZE BLOG?
Samen met Art Partner stelde ik het afgelopen jaar aan hoge meneren ( en helaas maar weinig mevrouwen) binnen de financiële wereld de vraag: "Kunnen kunstenaars een rol spelen in het herstellen én opnieuw laden van het begrip vertrouwen binnen de financiële wereld?". Dit waren stuk voor stuk prachtige en rijke gesprekken waarna ik telkens weer moe, maar bruisend uit vandaan liep. De verbeeldingskracht van kunstenaars was ONTZETTEND nodig bleek telkens. Het antwoord was elke keer unaniem JA!
Maarrr; in deze gesprekken zat ik aan hún deftige tafel, in hun glanzende kantoren. De afgelopen tijd heb ik die gesprekken verwerkt op mijn manier in mijn atelier. In Caylus ga ik er straks mee verder . Deze blog is onstaan om alle betrokkenen met dit project én aan alle mensen die ik verder zou willen laten zien wat de rijkdom van dit proces is, nu iets terug te geven vanuit mijn perspectief!

Waarvan dus vandaag de start!

Laat me je reactie maar horen, ik ben vreselijk nieuwsgierig wat jou beweegt!

/http://www.vertrouwenverbeeld.nl/ en http://www.anook.nl/

1 opmerking:

 1. Een eerlijk verhaal Anouk, waarin ik jou integriteit ook herken. Naar jezelf vooral!
  Leuk ook om te lezen dat je kosten nog moeite bespaart om de lezer, leek of geen leek mee neemt in jou motivaties en de lezer inzicht geeft in het ontstaan van jou werk.
  Hier eens geen wollige taal en abstracties om te abstraheren etc etc. Mooi, complimenten. De vertaalslag en de verbinding die je bloot legt tussen de financiele sector in al haar facetten en de mogelijkheden van de (ver) beeldende kunst een katalysator te zijn in het terugwinnen van vertrouwen is iets wat ik zeker nu ook zie.
  Voor alle bobo's in de financiele wereld ook een eye openener als ze straks oprecht en gemeend over kunnen brengen aan de klant als ze door lange marmeren gangen lopen langs veel te dure kunstwerken op weg naar de volgende boardroom wat de waarde voor hen betekent van de zojuist gepasserde werken.

  Mooi.

  Vincent

  BeantwoordenVerwijderen